Belastingaangifte

 

Naast het feit dat u als ondernemer verplicht bent om uw administratie bij te houden, bent u ook verplicht om voor bepaalde data belastingaangiften te doen. De meeste ondernemingen moeten aangiften omzetbelasting doen, maar daarnaast moet ook jaarlijks de aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting verzorgd worden. Hierbij is het belangrijk dat u weet wat er op het gebied van belastingen speelt en hoe u daar mee om moet of kunt gaan. Ik wil u graag hierbij ondersteunen.

Aangifte omzetbelasting of btw-aangifte

Admin Support Bergmans verzorgt graag uw aangiften omzetbelasting, of dat nu elke maand, elk kwartaal of elk jaar is. De aangifte doe ik op basis van uw administratie. Deze administratie kan ik voor u invoeren, maar u kunt dat ook zelf doen, waarna de gegevens door mij gecontroleerd worden voordat de aangifte gedaan wordt. 

Aangifte inkomstenbelasting

Als u ondernemer bent moet u, en uw eventuele partner, jaarlijks een aangifte inkomstenbelasting indienen. Hier komt veel bij kijken. Admin Support Bergmans helpt u graag met deze aangifte.

Aangifte vennootschapsbelasting

Nadat de jaarrekening van de besloten vennootschap is samengesteld, kan de definitieve aangifte vennootschapsbelasting gedaan worden. Ik verzorg deze aangifte graag voor u. Eventueel kan alle correspondentie met de belastingdienst via mij lopen. Vanzelfsprekend houd ik u dan op de hoogte van de ontwikkelingen.

Tevens kan ik zorgen voor de jaarlijkse notulen van de aandeelhoudersvergadering en het deponeren van de jaarrekening bij de Kamer van Koophandel.

Aangifte loonbelasting

Het voeren van de salarisadministratie van de DGA of van uw medewerkers is een maandelijks terugkerend proces. Om u te ontlasten van het administratieve gedeelte kan Admin Support Bergmans voor uw onderneming de salarisadministratie uit handen nemen. In dat geval worden maandelijks de salarisstroken vervaardigd en de aangifte loonbelasting ingediend.

VAR-verklaring / contract

Een verklaring arbeidsrelatie (VAR) was tot 1 mei 2016 essentieel voor veel zzp’ers. Sinds 1 mei 2016 is de VAR afgeschaft en vervangen door de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA). Omdat deze wet niet duidelijk is, wordt er nog het een en ander veranderd. Tot er meer duidelijkheid is, is het goed om een contract op te stellen. Daaruit moet blijken hoe de arbeidsrelatie tussen opdrachtgever en zzp’er is en dat er niet eigenlijk tóch sprake is van loondienst.

 

U kunt bij mij terecht voor:

  • aangifte omzetbelasting (ook als het gaat om btw bij de aanschaf van zonnepanelen)
  • aangifte inkomstenbelasting
  • aangifte vennootschapsbelasting
  • aangifte loonbelasting
  • verplichtingen die bij een besloten vennootschap horen
  • correspondentie met de belastingdienst

 

Contact

Admin Support Bergmans
Genieweg 16
Mill
5451XD

06 - 20 45 36 70

© 2015 Alle rechten voorbehouden.